Я виділив 5 основних переваг спеціальності АКІТ

Юра Франасюк

Усім привіт, мене звати Юра.
Я студент 3 курсу спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. Сьогодні я вам хочу розказати про свою спеціальність, а також розказати чому я обрав саме АКІТ.
Ще 3 роки назад, я постав перед вибором: яку спеціальність мені обрати для того, щоб в майбутньому собі забезпечити собі класну високооплачувану роботу. Нвчаючись у школі мені  завжди подобалися точні науки, я завжди цікавився тим, щоб запрограмувати щось із апаратного забезпечення так, щоб воно автоматично виконувало те, що я задумав. Саме тому я обрав спеціальність  АКІТ. Через те, що вона поєднує декілька напрямків навчання, такі як комп’ютерна інженерія,програмна інженерія, системний аналіз, комп’ютерні науки та управління проектами, а також дозволяє реалізувати нові практичні схемотехнічні  рішення. По суті, не даній спеціальності я займаюся та вивчаю розробку автоматизованих систем управління для широкого кола задач із використання комп’ютерно — інтегрованих технологій. Тобто, різних датчиків, програмованих логічних матриць, мікропроцесорів, мікроконтролерів та багато чого іншого.
Дана спеціальність є доволі актуальною, через те що на даний момент відбувається активна роботизація всіх сфер людської діяльності. Це зумовлено тим, що роботизована техніка може виконувати будь-яку роботу значно якісніше, швидше, дешевше та без помилок які виникають через людський фактор. Ми звідси можемо розуміти, що цих роботів доведеться комусь проектувати та експлуатувати та впроваджувати. А саме цим і займаються спеціалісти з АКІТу.
Я виділив 5 основних переваг спеціальності, це: сучасність, універсальність, затребуваність, мобільність та прогресивність.
Сучасність через те, що дана спеціальність поєднує класичні знання та сучасні ІТ-технології і тренди.
Універсальність через те, що ІТ-спеціаліст може легко перекваліфікуватися, спеціаліст АКІТу, наприклад , стати системним інженером, системним адміністратором, програмістом, спеціалістом з метрології, будь-ким.
Затребуваність через те, що, як  я раніше сказав, зараз відбувається активна роботизація, і, я думаю, що без роботи не залишиться ніхто.
Мобільність  через те, що спеціалісти не прив’язані до конкретного виробництва і з легкістю зможе змінити місце роботи.
Прогресивність через те, що такі спеціалісти впроваджують новітні  ІТ-технології  і чим більше спеціалісти зацікавлені в таких технологіях тим більше в них зацікавлені роботодавці.
На спеціальності АКІТ я вивчаю широке коло дисциплін, починаючи сучасними мовами програмування закінчуючи   теорією автоматичного управління та загальною теорією систем. Спеціалісти АКІТ можуть проходити практику та працювати у провідних ІТ-компаніях, як України так і всього світу. Наприклад, я на 3 курсі прохожу практику у ІТ-компанії «Магніс» за умовами дуальної освіти, курсу DevOps.
Якщо вас зацікавила дана спеціальність, ми чекаємо вас на навчанні!

Юрій Франасюк